Ruin Retreat – Gammal ruin får ny pool

NordenPool AB har fått äran att leverera en komplett badanläggning till det mycket prestigefyllda projektet Ruin Retreat (@ruinretreat / www.ruinretreat.se) i Stockholms hamninlopp. Poolen består av vår egen NordenPoolen® stomme med måtten 4,22 x 7,25 meter. Det integrerade soldäcket med trapp vrids 90 grader och placeras längs långsidan vilket skapar ett mycket stilfullt utseende. Poolen kläds med en 2mm tjock strukturerad, väldigt mörk och armerad grå liner från Renolit som heter Alkorplan Touch Elegance.

Den mycket exklusiva LED RGB-belysningen tillsammans med en kraftig motströmsanläggning levereras av Fluvo. I maskin/teknikrummet återfinns cirkulationsutrustning med lågenergipump och sandfilter från Behncke. Sandfilter med näromgivning är fyllt med trolleriutrustning ur vårt AquaVision® system som i princip medger bad i dricksvatten. Med systemet vi kan uppnå nära 80% reduktion i klorförbrukning utan att använda UV. Slutligen värms poolen av en inverterstyrd poolvärmepump från Gullberg & Jansson.

Ruin Retreat

Ruin Retreat skall drivas som pensionat och konferensanläggning med inriktning på offentliga personer som har behov att bo och verka avskiljt under sina besök till Stockholm. Projektet är ritat av Arkitektbyrån Lowén Widman Arkitekter (@lowenwidman_arkitekter) i Stockholm.

Montering av poolstommen vid Ruin Retreat startades den 16 maj 2017, officiell invigning var Lördagen den 3 juni.

Totalt för hela installationen förbrukade vi 7 dagar varierande fördelat på 1-3 personer. I detta ingår allt från första montering till platssvetsning av liner, vattenfyllnad, läckagetest, testkörning, vattenbalansering och injustering av systemet.

Begär Offert

Kotakta oss och låt oss realisera din dröm.

Aktuella Leverantörer

Miljön i Fokus

NordenPool AB strävar alltid efter att våra kompletta poolsystem skall vara så miljövänliga som möjligt. Vi väljer våra produkter, leverantörer och systemkombinationer med stor omsorg där vi lägger störst vikt på livslängd i kombination med minsta möjliga klimatpåverkan. Vårt mål är att leverera komponenter som sällan eller aldrig behöver bytas ut samt att de dagliga tillsatserna av kemiska produkter hålls på ett absolut minimum.

En kraftigt reducerad andel bakteriedödande kemikalier bidrar stort till ökad livslängd på hela anläggningen varpå effekten av hållbarhet förstärks.

Ruin Retreat – Installerade produkter i detalj

  • NordenPoolen® Poolstomme i Magnelis med integrerat soldäck och trapp längs långsidan. Poolens totala mått 4,22 x 7,25. Soldäcket är 120 cm djupt med 30 cm vattendjup. Trappan är 120 cm bred och har tre steg varav det översta är i nivå med soldäcket.
  • Graverat Behncke B500 Slim breddavlopp tillsammans med runda inlopp i 316 rostfritt stål. Förberett för elektronisk vatteinnivåreglering.
  • NordenPool AquaVision® – Powered by Behncke. Miljövänlig vattenrening bestående av Behncke Filterpump/Filterkombination med Köln2 filter och högeffektiv tystgående FP15-pump i kombination med standard 6-vägsventil. Kavitationsinjecerad APF (Aktivt multiflockmedel). Självsteriliserande Aktivt filtermedia (AFM) samt manuell dosering av ACO (Klorstabilisator och UV Katalysator). Systemet medger i kombination upp till 80% reduktion av klorförbrukning, eliminerar trilkoraminer, ger ett kristallklart badvatten och förlänger aktiva klorets livslängd.
  • Fluvo NT2 LED RGB belysning med 316Ti rostfria ringar samt Fluvo iTouch DMX ljuskontroller. 20 meter kablage för att slippa kopplingsboxar i poolområdet.
  • Fluvo 3kW JetSwim CG700 Rondo med styrning via Fluvo NT Control och blankpolerad inox frontplatta. Förlängd slangdragning med pump placerad i maskinrum för störningsfri miljö och utan onödiga inspektionsluckor i poolområdet.
  • Renolit Alkorplan Touch Elegance. 2 mm tjock platssvetsad, armerad & lakerad liner med naturtrogen struktur.
  • Gullberg & Jansson X20 inverterstyrd poolväermepump med WiFi styrning, markstativ och tillhörande by-pass kit. Värmepumpen ger en besparing på 70-75% energiåtgång jämfört med en traditionell värmepump.

0

Kommentera

Varukorg

loader